Toppserien tømmes for profiler: – Tilbudet er ikke bra nok

I like items, because they are magnificent.

– Å ta igjen det gapet som nå er oppstått, det er en tøff jobb, sier Hege Jørgensen, leder i Toppfotball Kvinner.
Mens norske spillere lenge i stor grad har valgt å holde seg hjemme i Toppserien, har det i løpet av det siste halvåret vært flere overganger fra norsk fotball til utenlandske toppklubber enn noensinne.
Den ferskeste overgangen ble kjent mandag, da det ble bekreftet at landslagsspiller og Sandviken-kaptein Stine Hovland går til italienske Milan.
To andre nye utenlandsproffer, Kristine Leine og Ingrid Syrstad Engen, mener at flere spillere vil følge deres eksempel og forlate Toppserien til fordel for spill i utlandet.
– Tilbudet i Toppserien er ikke bra nok i dag, sier Leine.
– Profilene vil forsvinne, mener Syrstad Engen.

– Nivået et helt annet
Leine er opptatt med å flytte inn i sin nye leilighet i Reading i Sørøst-England, en by med nærmere 220.000 innbyggere.
Den tidligere Røa-spilleren har rukket å gjennomføre sine første treninger med sin nye klubb, og merker allerede at nivået er et helt annet her enn i Norge.
– Jeg merker at jeg ikke er vant til det høye nivået. Først og fremst er tempoet et helt annet enn på treningene i Norge, forteller Leine på telefon.

FRA RØA TIL READING: Kristine Leine merker forskjellen på nivået.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Landet har nemlig satset stort på kvinnelag i fotball de siste årene. Det samme gjør Reading, som endte på femteplass på tabellen, riktignok noen poeng bak topplagene i den engelske toppdivisjonen.
– Utviklingen i England har vært voldsom, sier den norske spilleren om satsingen.
– I England driver man profesjonelt. De har satset stort de siste årene, og nivået er blitt deretter. I Norge er det de aller færreste som har anledning til det. De fleste spillerne må jobbe ved siden av og må komme slitne på trening, forteller Leine.
– Derfor vil mange dra ut, sier den ferske Reading-spilleren, som heller ikke legger skjul på at de økonomiske vilkårene også spiller en stor rolle.
Utviklingen i Europa
En oversikt NRK laget i 2015 blant landslagsspillerne viste at kun tre av troppens 23 spillere spilte for utenlandske spillere. De tre utenlandsproffene var Kristine Mi

These items are quite magnificent!

Copyright for syndicated content belongs to the Linked Source